Voor het eerst zelf een huis kopen, dat is best wel spannend. Vragen genoeg dus. Waar moet ik allemaal op letten voordat ik ga kopen? In tot welk bedrag kan ik zoeken? Is kopen voordeliger dan huren? En hoe gaat een en ander allemaal in zijn werk?

Stappenplan bij het kopen van je eerste huis

Een belangrijke eerste stap bij het kopen van een huis is het bepalen van je woonwensen. Ga je bijvoorbeeld voor bestaande bouw of nieuwbouw, in stad of of in een dorp of het platteland, met tuin of balkon? Onderstaand stappenplan brengt overzichtelijk in kaart welke stappen je allemaal kunt doorlopen bij het kopen van je eerste huis. Uiteraard helpen de adviseurs van De Hypotheekexperts jou hier graag bij.

Stap 1

Bepaal eerst welk type woning passend is. Wat is het het meest belangrijke dat je zoekt in een huis?

Stap 2

Vraag ons om te berekenen wat je maximale hypotheek is. We geven dan meteen een indicatie van je maandlasten.

Stap 3

Ga op zoek naar meerdere huizen die je kunt betalen. Dat kan op websites zoals Funda, JAAP, of kijk bij regionale makelaars.

Stap 4

Vraag advies aan een professionele makelaar om een passend bod te doen. Wij kunnen je in contact brengen met mensen die gespecialiseerd zijn in aankoopbegeleiding.

Stap 5

Ben je het met de verkoper eens over de prijs? Stel dan samen met de makelaar een koopcontract op.

Stap 6

Bespreek met de adviseur van De Hypotheekexpert welke hypotheek past bij je situatie.

Daarna verzorgen zij het volledige aanvraagtraject, de contacten met de bank en de notaris en adviseren ze je over de benodigde verzekeringen.

Stap 7

De eigendomsoverdracht is vrij eenvoudig. Na de inspectieronde teken je bij de notaris en krijg je de sleutels. Nu kun je gaan verhuizen!