Als je door een ongeval invalide wordt, kun je met hoge kosten geconfronteerd worden. Met een ongevallenverzekering zorg je voor extra financiële zekerheid. Een uitkering kan plaatsvinden bij overlijden en/of bij invaliditeit.

Waarvoor ben je verzekerd?

Je spreekt van tevoren af tegen welk bedrag jij je verzekert. Dat bedrag wordt uitgekeerd als je na een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt. Met het geld kun je bijvoorbeeld noodzakelijke aanpassingen aan je woning of auto financieren.
Bij gedeeltelijke invaliditeit krijg je in principe het percentage van de verzekerde som uitgekeerd dat overeenstemt met de mate van invaliditeit. Ben je 50% invalide, dan krijg je dus 50% van het verzekerde bedrag.

Medische kosten

Na een ongeval maak je misschien specifieke revalidatie- of tandartskosten die niet vergoed worden door je zorgverzekeraar. Deze kosten kun je meeverzekeren op de ongevallenpolis.

Arbeidsongeschiktheid

Als je door je invaliditeit arbeidsongeschikt raakt, krijg je vroeg of laat te maken met inkomensachteruitgang. Er zijn ongevallenverzekeringen die zich specifiek richten op dit risico en zorgen voor inkomensaanvulling.

Waarvoor ben je niet verzekerd?

Invaliditeit of overlijden door ongelukken op het werk zijn vaak uitgesloten evenals ongelukken door gevaarlijke hobby’s of sporten zoals jagen en parachutespringen. Ook zijn soms ongelukken met de motor of de scooter uitgesloten.

Maatwerk

Wij bespreken met je welke dekking past bij je situatie en hoe de verzekering aansluit op andere financiële producten zoals je arbeidsongeschiktheidsverzekering, je zorgverzekering en je woonlastenverzekering.

Voorkom ongevallen

Opvallend genoeg vinden de meeste ongevallen plaats in de privésfeer. Vallen, struikelen, uitglijden of een val van ladder, trap of fiets, kunnen tot ernstige letsels leiden. Ook van een sportblessure kun je de rest van je leven last hebben. Lees hier wat je kunt doen om je veiligheid te vergroten.